Scribble Maps Blog
Kaartgegevensversleuteling van militair niveau
Uw kaartgegevens zijn belangrijk en daarom zijn we verheugd om een nieuwe functie te introduceren waarmee u uw kaartgegevens kunt versleutelen met een versleuteling van militair niveau. U kunt deze versleuteling gebruiken voor kaarten die u bij ons opslaat, evenals voor kaarten die u offline opslaat.
Automatisch opslaan
Opslaan met versleuteling
U wordt vervolgens om een wachtwoord gevraagd.
Technisch
We gebruiken de militaire standaard AES-256 met een PBKDF2-sleutel. Wanneer we versleuteling uitvoeren, doen we dat volledig op uw machine. Het wachtwoord dat u gebruikt om uw kaartgegevens te versleutelen, komt nooit op onze servers terecht. Wanneer versleutelde gegevens op onze servers worden opgeslagen, hebben we geen enkele manier om toegang te krijgen tot de kaartgegevens.
Bij het ophalen van de kaartgegevens worden de versleutelde gegevens teruggestuurd naar uw machine en op uw machine gedecodeerd. U moet uw versleutelingswachtwoord invoeren telkens wanneer u toegang wilt tot de gegevens.
Bij het ophalen van de kaartgegevens worden de versleutelde gegevens teruggestuurd naar uw machine en op uw machine gedecodeerd. U moet uw versleutelingswachtwoord invoeren telkens wanneer u toegang wilt tot de gegevens.
Dubbele authenticatie
Om toegang te krijgen tot de versleutelde kaartgegevens moet u ofwel het kaartwachtwoord kennen of een account hebben met weergaverechten voor de kaart. Zodra de versleutelde kaartgegevens zijn geladen, is de tweede authenticatie het opgeven van het versleutelingswachtwoord.
Overwegingen
Bestandsformaten
Wanneer u kaarten als versleuteld opslaat, verliest u de toegang tot sommige functies, zoals het downloaden van verschillende bestandsformaten of het genereren van een afbeelding. De reden hiervoor is dat, aangezien de gegevens versleuteld zijn, we geen toegang hebben tot de gegevens op onze server en daarom geen verschillende bestandsformaten kunnen genereren op basis van de versleutelde gegevens. U kunt nog steeds een afbeelding opslaan door naar browser > afdrukken te gaan en de printer in te stellen op "opslaan als pdf".Automatisch opslaan
Automatisch opslaan is uitgeschakeld voor versleutelde kaarttypen. Zorg ervoor dat u uw kaart altijd opslaat voordat u uw browser sluit.
Kaartgeschiedenis
Bij het laden van eerdere kaartversies moet u het versleutelingswachtwoord gebruiken dat u destijds hebt gebruikt om de kaart te versleutelen.
Kaarten delen
Het wordt aanbevolen om de functie gebruikers beheren te gebruiken wanneer u versleutelde kaarten met andere gebruikers deelt. Als u gebruikers beheren niet gebruikt, moeten gebruikers twee afzonderlijke wachtwoorden invoeren om toegang te krijgen tot de kaart. Het eerste wachtwoord is het kaartwachtwoord waarmee ze de versleutelde gegevens kunnen laden. Het tweede wachtwoord is het versleutelingswachtwoord waarmee ze de kaartgegevens kunnen ontsleutelen en de kaart kunnen bekijken.
Als u gebruikers beheren gebruikt, hoeft een gebruiker alleen het versleutelingswachtwoord in te voeren om de kaart te bekijken. Ongeacht het scenario moet u het versleutelingswachtwoord delen met de gebruikers die u de kaart wilt laten bekijken. Wees voorzichtig bij het delen van het versleutelingswachtwoord. Bij het delen van versleutelingswachtwoorden raden we aan een service te gebruiken zoals https://www.lastpass.com/.
Omdat we dubbele authenticatie gebruiken via account/veilig wachtwoord, betekent een gelekt versleutelingswachtwoord niet noodzakelijkerwijs dat de gegevens gecompromitteerd zijn. Als een aanvaller zowel het versleutelingswachtwoord als het kaartwachtwoord in handen krijgt, heeft deze toegang tot de kaart. Daarom raden we ten zeerste aan om gebruikers beheren te gebruiken, omdat u het kaartwachtwoord dan niet hoeft te delen en een gebruiker moet inloggen op onze service om toegang te krijgen tot de versleutelde kaartgegevens.
Als u gebruikers beheren gebruikt, hoeft een gebruiker alleen het versleutelingswachtwoord in te voeren om de kaart te bekijken. Ongeacht het scenario moet u het versleutelingswachtwoord delen met de gebruikers die u de kaart wilt laten bekijken. Wees voorzichtig bij het delen van het versleutelingswachtwoord. Bij het delen van versleutelingswachtwoorden raden we aan een service te gebruiken zoals https://www.lastpass.com/.
Omdat we dubbele authenticatie gebruiken via account/veilig wachtwoord, betekent een gelekt versleutelingswachtwoord niet noodzakelijkerwijs dat de gegevens gecompromitteerd zijn. Als een aanvaller zowel het versleutelingswachtwoord als het kaartwachtwoord in handen krijgt, heeft deze toegang tot de kaart. Daarom raden we ten zeerste aan om gebruikers beheren te gebruiken, omdat u het kaartwachtwoord dan niet hoeft te delen en een gebruiker moet inloggen op onze service om toegang te krijgen tot de versleutelde kaartgegevens.
Handleiding
Opslaan met versleuteling
Bij het opslaan van een kaart kunt u de optie "Versleuteling" selecteren.

U wordt vervolgens om een wachtwoord gevraagd.

Nadat u op "Verzenden" klikt, worden uw gegevens versleuteld en opgeslagen.
Offline opslaan
U kunt versleuteling gebruiken wanneer u kaartbestanden offline opslaat. Klik gewoon op "ja" wanneer u wordt gevraagd of u de gegevens wilt versleutelen.

U wordt vervolgens om een wachtwoord gevraagd.


Klik op "verzenden" en uw kaartgegevens worden versleuteld en vervolgens gedownload. U moet dit wachtwoord invoeren wanneer u "Offline laden" gebruikt met een versleuteld bestand.