Scribble Maps Blog
Karttojen lunastaminen ja anonyymit kartat
Ajattelimme selvittää hieman sekaannusta, jota joillakin käyttäjillämme on ollut päivityksen jälkeen.
Tällä hetkellä Scribble Maps mahdollistaa "anonyymien" karttojen sekä käyttäjän oman tilin alle luotujen karttojen luomisen. Viimeisimmässä päivityksessä esittelimme ominaisuuden nimeltä karttojen lunastaminen (map claiming), mikä tarkoittaa, että ensimmäinen käyttäjä, joka tallentaa anonyymin kartan, lunastaa sen omalle tililleen.
Kun kartta on lunastettu, ja jos salasanaa ei ole määritetty, lunastanut käyttäjä on ainoa, joka voi tallentaa kartan, ja tehdäkseen niin hänen on oltava kirjautuneena sisään. Jos hän haluaa antaa muiden muokata sitä, se on edelleen mahdollista, mutta silloin on määritettävä salasana.
Teimme tämän useista syistä: saimme yhä enemmän pyyntöjä unohtuneista salasanoista anonyymeille kartoille. Toiseksi, ennen lunastusmahdollisuutta anonyymiä karttaa ei voinut poistaa, sen saattoi vain tyhjentää. Lopuksi, meillä on tulossa uusi ominaisuus, joka on varmuuskopiohistoria kaikille kartoille. Tämä mahdollistaa karttojen palauttamisen aiempaan tallennustilaan, ja tämän vuoksi halusimme ottaa käyttöön karttojen lunastamisen parantaaksemme karttojen turvallisuutta.
Suunnittelemme lisäävämme kartan muokkaajat -toiminnon, jonka avulla kartan omistaja voi määrittää niiden tilien sähköpostiosoitteet, jotka voivat muokata karttaa ilman salasanaa, mikä parantaa karttojen yhteismuokkausta.
<2>Huomaa: Toistaiseksi käyttäjän, joka lunastaa kartan, on määritettävä salasana joka kerta tallentaessaan, jos hän haluaa sallia muiden muokata sitä. Sillä hetkellä, kun kartta tallennetaan ilman salasanaa, muut käyttäjät eivät voi tallentaa muokkauksia.
Tällä hetkellä Scribble Maps mahdollistaa "anonyymien" karttojen sekä käyttäjän oman tilin alle luotujen karttojen luomisen. Viimeisimmässä päivityksessä esittelimme ominaisuuden nimeltä karttojen lunastaminen (map claiming), mikä tarkoittaa, että ensimmäinen käyttäjä, joka tallentaa anonyymin kartan, lunastaa sen omalle tililleen.
Kun kartta on lunastettu, ja jos salasanaa ei ole määritetty, lunastanut käyttäjä on ainoa, joka voi tallentaa kartan, ja tehdäkseen niin hänen on oltava kirjautuneena sisään. Jos hän haluaa antaa muiden muokata sitä, se on edelleen mahdollista, mutta silloin on määritettävä salasana.
Teimme tämän useista syistä: saimme yhä enemmän pyyntöjä unohtuneista salasanoista anonyymeille kartoille. Toiseksi, ennen lunastusmahdollisuutta anonyymiä karttaa ei voinut poistaa, sen saattoi vain tyhjentää. Lopuksi, meillä on tulossa uusi ominaisuus, joka on varmuuskopiohistoria kaikille kartoille. Tämä mahdollistaa karttojen palauttamisen aiempaan tallennustilaan, ja tämän vuoksi halusimme ottaa käyttöön karttojen lunastamisen parantaaksemme karttojen turvallisuutta.
Suunnittelemme lisäävämme kartan muokkaajat -toiminnon, jonka avulla kartan omistaja voi määrittää niiden tilien sähköpostiosoitteet, jotka voivat muokata karttaa ilman salasanaa, mikä parantaa karttojen yhteismuokkausta.
<2>Huomaa: Toistaiseksi käyttäjän, joka lunastaa kartan, on määritettävä salasana joka kerta tallentaessaan, jos hän haluaa sallia muiden muokata sitä. Sillä hetkellä, kun kartta tallennetaan ilman salasanaa, muut käyttäjät eivät voi tallentaa muokkauksia.