Scribble Maps Blog
Kaarten claimen en anonieme kaarten
We wilden graag wat verwarring wegnemen die bij sommige van onze gebruikers is ontstaan na de update.
Momenteel staat Scribble Maps het maken van "anonieme" kaarten toe, evenals kaarten die onder iemands account zijn gemaakt. In de meest recente update hebben we iets geïntroduceerd dat het claimen van kaarten heet, wat betekent dat de eerste gebruiker die een anonieme kaart opslaat, deze claimt voor zijn of haar account.
Zodra een kaart is geclaimd en er geen wachtwoord is opgegeven, is de claimende gebruiker de enige die de kaart kan opslaan, en om dit te doen moeten ze ingelogd zijn. Als ze anderen willen toestaan de kaart te bewerken, kan dat nog steeds, maar dan moet er een wachtwoord worden opgegeven.
We hebben dit om verschillende redenen gedaan: we kregen steeds vaker verzoeken voor vergeten wachtwoorden van anonieme kaarten. Ten tweede was er voor het claimen geen manier om een anonieme kaart te verwijderen; deze kon alleen worden leeggemaakt. Tot slot hebben we een nieuwe functie in het vooruitzicht, namelijk een back-upgeschiedenis voor alle kaarten. Hiermee kunnen kaarten worden teruggezet naar een eerdere opgeslagen status en daarom wilden we het claimen van kaarten implementeren om de beveiliging van kaarten te verbeteren.
We zijn van plan om een functie voor kaartbewerkers toe te voegen waarmee de kaarteigenaar e-mailadressen kan opgeven van accounts die een kaart kunnen bewerken zonder een wachtwoord te hoeven opgeven, om zo het gezamenlijk bewerken van kaarten te verbeteren.
Let op: Momenteel moet de gebruiker die de kaart claimt telkens het wachtwoord opgeven bij het opslaan als hij of zij anderen wil toestaan de kaart te bewerken. Op het moment dat de kaart zonder wachtwoord wordt opgeslagen, kunnen andere gebruikers de bewerkingen niet opslaan.
Momenteel staat Scribble Maps het maken van "anonieme" kaarten toe, evenals kaarten die onder iemands account zijn gemaakt. In de meest recente update hebben we iets geïntroduceerd dat het claimen van kaarten heet, wat betekent dat de eerste gebruiker die een anonieme kaart opslaat, deze claimt voor zijn of haar account.
Zodra een kaart is geclaimd en er geen wachtwoord is opgegeven, is de claimende gebruiker de enige die de kaart kan opslaan, en om dit te doen moeten ze ingelogd zijn. Als ze anderen willen toestaan de kaart te bewerken, kan dat nog steeds, maar dan moet er een wachtwoord worden opgegeven.
We hebben dit om verschillende redenen gedaan: we kregen steeds vaker verzoeken voor vergeten wachtwoorden van anonieme kaarten. Ten tweede was er voor het claimen geen manier om een anonieme kaart te verwijderen; deze kon alleen worden leeggemaakt. Tot slot hebben we een nieuwe functie in het vooruitzicht, namelijk een back-upgeschiedenis voor alle kaarten. Hiermee kunnen kaarten worden teruggezet naar een eerdere opgeslagen status en daarom wilden we het claimen van kaarten implementeren om de beveiliging van kaarten te verbeteren.
We zijn van plan om een functie voor kaartbewerkers toe te voegen waarmee de kaarteigenaar e-mailadressen kan opgeven van accounts die een kaart kunnen bewerken zonder een wachtwoord te hoeven opgeven, om zo het gezamenlijk bewerken van kaarten te verbeteren.
Let op: Momenteel moet de gebruiker die de kaart claimt telkens het wachtwoord opgeven bij het opslaan als hij of zij anderen wil toestaan de kaart te bewerken. Op het moment dat de kaart zonder wachtwoord wordt opgeslagen, kunnen andere gebruikers de bewerkingen niet opslaan.