Scribble Maps Blog
← All posts

Scribble Maps Blog

ניהול משתמשים ושיתוף פעולה

שנה חדשה בפתח ויש לנו הרבה דברים מרגשים מתוכננים. בדצמבר השקנו בשקט כמה פיצ'רים גדולים מאוד שכנראה שמתם לב אליהם ביומן העדכונים שלנו. בפוסט זה נדבר עליהם קצת יותר לעומק.

שיתוף פעולה סינכרוני

מאז הקמת Scribble Maps, דבר אחד שבו נעשה בה שימוש קבוע הוא שיתוף פעולה, וזאת למרות שלשיתוף הפעולה היו כמה בעיות גדולות. הבעיה הגדולה ביותר היא שאם שני אנשים עבדו על אותה מפה בו-זמנית, מי ששמר אחרון דרס את השינויים של המשתמש השני. זה יצר מגבלות רציניות על מה שניתן לעשות עם Scribble Maps. למשל, אם מורה רצה שכל הכיתה שלו תעבוד על מפה אחת, הם היו נתקלים בבעיות כל הזמן.

שקלנו כל מיני דרכים לפתור את הבעיה הזו, אך הבעיות בכל הדרכים שבחנו היו שהן תוכננו למיקור המונים, ואנחנו רצינו ליצור משהו שמיועד לארגונים ולקבוצות קטנות יותר שלא יהיה מייגע.

הפתרון שהגענו אליו היה פשוט למדי, זוהי שיטה שמתכנתים משתמשים בה באופן קבוע בעבודה משותפת על פרויקטים והיא רעיון המיזוג (merging). אם מישהו מבצע שינויים במפה בזמן שאתם עובדים עליה, תוצג לכם הנחיה כזו.



לחיצה על מיזוג (merge) תמשוך את המפה העדכנית ביותר, תשלב אותה עם שלכם ותשמור את התוצאה. דריסה (Overwrite) תשמור רק את השינויים שלכם ותדלג על המיזוג. הוספנו גם אפשרות "מיזוג" לתפריט הטעינה/ייבוא. זה יאפשר לכם לשמור מפות עם מזהה מפה (Map Id) שונה, ולמזג אותן יחד. מיזוג עובד בצורה שונה מייבוא בכך שאם שכבת מידע (overlay) כבר קיימת, הוא לא ייצור כפילות. זה יהפוך את שילוב המפות להרבה יותר קל.

זה מביא אותנו לפיצ'ר הגדול הבא שלנו.

ניהול משתמשים

עד לנקודה זו ניהול משתמשים לא היה קיים. ניתן היה לשייך מפה לחשבון ויכולתם לאפשר למישהו לצפות/לערוך אותה על ידי מתן סיסמה. עם זאת, זה יצר בעיה: אם יצרתם מפה מאובטחת ונתתם למשתמש אחר את הסיסמה, הוא יכול היה גם לערוך וגם לצפות בה, אפילו אם באמת רציתם רק שהוא יוכל לצפות בה ולא לערוך אותה. כעת, כשאתם שומרים מפה, לחיצה על "ניהול משתמשים" (manage users) תאפשר לכם להוסיף משתמשים למפה.

כמשתמש חינמי באפשרותכם להוסיף עד 3 משתמשים חינמיים ומספר בלתי מוגבל של משתמשי VIP. כמשתמש VIP באפשרותכם להוסיף 5 משתמשים חינמיים ומספר בלתי מוגבל של משתמשי VIP. הנה פירוט מהיר של התפקידים.

מנהל (Admin)

מנהל יכול לצפות, לערוך ולנהל משתמשים. יש לציין שאם אתם יוצרי המפה, תמיד תהיה לכם שליטה אולטימטיבית ואינכם צריכים להוסיף את עצמכם.

עורך (Editor)

עורך יכול לצפות ולערוך מפה אך אין לו את היכולת לנהל משתמשים.

צופה (Viewer)

צופה יכול לצפות במפה. זה הכי רלוונטי לסוג המפה "מאובטחת" (secure). בדרך כלל מפה מאובטחת דורשת סיסמה לצפייה. אם משתמש מתווסף כצופה, הוא מורשה לצפות במפה המאובטחת ללא סיסמה, אך עליו להיות מחובר לחשבון שלו.

הערות נוספות

פונקציונליות הסיסמה עובדת באותו אופן, היא עדיין משמשת כמפתח צפייה ועריכה. עם זאת, עם ניהול המשתמשים החדש אינכם צריכים עוד למסור סיסמה אם אתם רוצים שמשתמש רק יצפה במפה ולא יערוך אותה. אם יש לכם שאלות כלשהן לגבי זה או לגבי פונקציונליות אחרת, אנא אל תהססו לפנות אלינו באמצעות כפתור "קבלת עזרה" (Get Help).

← All posts